Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Thursday, August 23, 2012

Suvikõrvitsasaak oli sel nädalavahetusel korralik 9 + 4 + 2. Osa sai neist laiali jagatud, järelejäänutele leidsin toidutarest retsepti.


Kabatšokisalat
Kogus Koostis- ja maitseained

2 kg Kabatšokk

vesi

1 tl 1 l vee kohta sool

2.5 dl Valge veini äädikas

2.5 dl vesi

3 dl suhkur

1 tl sinepiseemned

0.25 tl Valge pipar

2 õietükki Muskaatõis

1 tükk värske ingver


Valmistamine:
Eemalda pestud ja kooritud kabatšokkidelt seemned. Lõika viljaliha väikesteks tükkideks ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta kabatšokitükid ja pane purkidesse.

Valmista marinaad äädikast, veest, suhkrust ning marlitükki seotud maitseainetest. Eemalda vaht ja jäta marinaad jahtuma. Võta maitseainekotike välja ning vala marinaad kabatšokitükkidele. Kolme päeva pärast vala marinaad kabatšokkidelt uuesti potti ja aja keema. Võid taas kasutada samu maitseaineid. Jahuta marinaad ning vala tagasi. Sule purgid ja säilita jahedas paigas. Salatit võid maitsta 1-2 päeva pärast.





No comments:

Post a Comment