Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Tuesday, September 16, 2014

Puudega






Paar päeva on nüüd puude kallistamisega tegeletud. Täpsemalt siis halgude kallistamise ja riita sättimisega. Ja riitade ümber ladumisega, sest vanemad puud peavad ette saama ja õuest tagumistesse riitadesse. 

Puudega tunne tuleb peale, kui peab kuuris riida teise kohta ümber laduma. Tõesti...aga mõtle kuidas tahad, ei saa selleta. Sest õues seisnud riidad olid paralleellsed ja seega alumised puud tahavad nagu veic niiskemad olla.

Ruumipuudus on vist selle asja nimi, et sellsit kilplast peab tegema.

Õues on nii kaunis ja soe, taevas on nii sinine, pilvitu. Tõeline rannailm. Palav ja mõnus.Vapustav kevad-suvi-sügis. Tulgu nüüd või pussnuge, ikka on nii hullult ilus õuehooaeg olnud.

Niitsin täna suure platsi muru ära. Kardan, et seda saab see sügis veel teha. 

Kasvuhoones kõik rohetab veel. Ei ole sealt midagi koristada, kastsin taimi. Need tahavad veel veidi kasvada. Olen pistnud esimesed füüsalid põske. Tomatitaimed on enamalt jaolt kenad rohelised, ja viljad v'rvuvad igapäevaselt, samuti paprikad.

Suvikõrvitsa peaks õues kinni katma, taimed ju õitsevad jätkuvalt, samuti kurgid. Ma olen suvikõrvitsate katmist küll edasi lükanud, et aitab ehk nende vitsutamisest. Aga nad kasvavad endiselt kenasti. Homme teen küll tüki ära ja otsin miski katte ööseks peale. Suvikõrvitsakotlette ei ole veel ju ülearu palju saanud:)

Metsast tõin vahepeal kolm korvi seaseeni. Kõik isutavad nende järele, eks ma siis pingutasin ka metsas silma ja noppisin nii palju, kui lehtedest eristada suutsin. Sattusime vist ka veidikese uputuse peale, seega neid ikka sai.

Seente tegemisest hakkab veidikese kopp ette saama, aga metsa neid otsima sõidaks iga kell veel. Homme vist on minek kaa.  


No comments:

Post a Comment