Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Tuesday, July 1, 2014

ohh, südasuvi on käes

...kuigi sajab iga päev. Paaril päeval on temp. küll juba soojemapoolne olnud (seal 20 kandis). 

Juuni ongi läbi.






26ndal sain esimese kasvuhoonekurgi. See kadus väga kiirelt. Tänaseks on juba mõned avamaakurgid ka söödud.

Eelm. nädal rattaga sõites peatusin langil, et uurida kas metsmaasikaid on. Ja ohh imet, sain väga suure noosi. Nüüd on mul sügavkülmas kolm karpi metsmaasikaid. Sellist asja  pole veel juhtunud. Ka isu on paar korda neist täis vitsutada saanud. Kui ilm lubaks, läheks korra veel, sest tooreid ja õisigi oli. mmmmm... ootan talve juba:)


Eile toodi mulle kaks kasti aiamaasikaid. Keetsin moosi, kuigi see tohutu suhkruga pikk maasikate keetmine hakkab mulle veidi vastu. Palju sest heast nii järgi jääb....aga talvel ma vist ikka limpsan keelega, kui purk üles tuuakse ja koogikuhja kõrval lahti tehakse.


Jätsin maasikaid söömisekski omajagu. Osadele sulatasin veidi ka sokolaadi peale. Mmmm...need said head.  Jõin bokaali veini kõrvale. Istusime õues. Õhtu oli mõnus, kuigi bleedid tuli peale otsida.

Ilm oli vaikne. Üksik sääsk pinises ja tüütas. Rukkirääk (-röök) laulis. Ükspäev lasi ta väga lähedal, kui õhtul kasvuhoones toimetasin. Tal on ikka vinge hääl ja selline huvitav bass tuleb ka järgi (või ette), nagu kõlarist lastaks. Huvitav laul, ei tea kas kusagil netis ka sellist bassiga varianti on salvestatud...





No comments:

Post a Comment