Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Saturday, June 14, 2014

Maale elama!

Nii tore on see, et meie külas on kõige kesksema vana maja juures sigin-sagin käimas. Õigemini toimusid esimesed suuremad talgud seal juba sügisel. Nüüd trimmerdatakse muru, loobitakse akendest-ustest vana soga välja. Tehakse lõket. Koppki on juba omad tiirud seal käinud, seega peaks neil vesigi sees olema. 

Nii nostalgiline, nagu meilgi alguses. Lõke põles igal õhtul ja krundilt veeti kokku säänest ja määnest põletatavat kraami (nohh ja mis seal salata, ikka mittepõlevat ka, aga kussa ta ikka mujale paned. Tossab teine kenasti ja hommikuks on tuhk või sellelaadne toode valmis). 

Paar aastat tagasi tulid ka kõrvaltänavasse kahte majja pea samaaegselt kaks peret. Ehk siis on meie küla nüüd selles seisus, et uustulnukaid on vaat et rohkemgi kui vanu olijaid. Vähemalt on neid päris palju.  Ja mis peamine, talukohad on päästetud.  



Meie külas minu jalutuskäikude radadel nüüd enam lagunevaid maju pole.
Alles see oli, kui tühjad majad ümbritsetud heinapõldudega, meid jalutustel saatsid.

Nüüd on nii põnev, keegi ehitab kuuri või verandat. Teine istutab puid-põõsaid. Ja mida kõike veel... Külaelu podiseb vaikselt. Kuigi kõigil on piisavalt ruumi ja privaatsust, et ega täpselt teagi, mis teoksil. Ja endal on samuti hea vaikselt toimetada.


1 comment:

  1. Tere, Kas ka pildil olevasse tallu on asunud elama uued inimesed ja alustatud hoone taastamisega?

    ReplyDelete