Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Wednesday, July 27, 2011

südasuvi on käes!

Esimene korralikum kurgisaak rändas purkidesse, 1 pangitäis on veel alles ka. Altpoolt on näha, millisest dzunglist see pärit on.






Kui keegi saab aru, mis meri eeltoodud pildil lainetab, saab auhinnaks pang kurke. Hea küll, ütlen kohe välja. Saage tuttavaks, kurgimeri, ei otsa ega äärt. Jahh, need kaared ongi minu kasvuhoone. Eelmisel aastal jätsin sellesse keskele vahe, kus saaksin ise roomata. Kuna ma juulis ei mahu sinna enam niikuinii, rääkimata mõnest heinaliblest, mille järele sinna ikak roomatakse, siis sel aastal toppisin ta ambitsioonikalt taimi täis, et ehk äkki saavad seal kõik hakkama :)
Ohh ma ei hakka siinkohal kurtma, kui kitsas selle asukatel on. Samas kurgid vohavad kasvada sinna, kuhu annab ja iga kasv samuti :) (seda, et kasve peab eemaldama, sain teada sel aastal). Küll neid järgmisel aastal nopib.

Ja 2 esimest tomatit õnnestus ka dzunglist leida. Olen kuulnud, et teised söövad oma tomateid juba mõnda aega.




Jõudsin ka ära oodata daaliate esimesed õied. Minul olid need õitsema läinud eelmiseks nädalavahetuseks (16, 17 juuli), no veidi varem võisid need ka õitseda, aga mind ei olnud varem kohal kaemas.

Sel nädalavahetusel sai ka metsas vaarikal käidud, 3 purki moosi selle tulemuseks. Linnas käisin mustikal :) - ehk siis kodukandi park-metsas. Sealt tõin ka väikse noosi (imeväikse - komveerand purki moosi).

No comments:

Post a Comment