Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Tuesday, May 24, 2011

LILLELAAT


Panin plaani paika juba nädala sees, et reedel stardime kell 16, et jõuaks. Laat ju lahti kella 19ni. Aga läks nii nagu kartnud olin, jõudsime kohale ei rohkem ega vähem kui 15 min. enne lõppu. Õnneks ei korjatud lilli ja potte õhtul kokku, vaid kõike sai uurida lõputult. Enamasti olid ka müüjad läheduses ja 100% meie päralt, kui midagi küsida soovisime. Mõningal määral sigimist-sagimist ikka leidus, seega põhimõtteliselt me millestki ilma ei jäänud.

Ostsime maale hariliku hobukastani ja manzuuria pähklipuu, ilma igasuguse plaanita, lihtsalt niisama. Tahtsin aeda forsüütiat, mille ka sain.


Sain ka ürditaimi lisaks, mida soovisin (miski huvitava salvei, suurte lehtedega, nimi meelest kahjuks läind, seda peab nüüd uurima hakkama, miski naistepuna ja rosmariini).

salvei


naistepuna


rosmariin



Mõtlesin maale kuuriäärde kaevuteele sellise ürdipeenra teha, täitsa eraldi, mitte aiamaale, et kui mööda jalutada, siis oleks mul äge imetleda. Loomulikult kõike ka korjata, kui vähegi vajadus peaks tekkima. Aiamaal kuidagi ruumi vähe, et raisata. Hoolimata sellest, et algselt saigi aiamaa ju ürdiaia mõttega rajatud. Nüüd kasvatan sellel ikka herneid, porgandeid ja kaalikaid :)

Lilli nagu ei saandki - murtudsüdame vaid ostsin. Aga olen lillenduses veel päris võhik ka.

No comments:

Post a Comment