Mine metsa!

Mine metsa!

Maale elama, mulgimaa talu häärber, Kaubi,

Kolisin pealinnast maale elama, Lõuna-Mulgimaale - koju, päriseks. Et aknas oleks tuli, aed hoitud ja suur maja soe.

Nii kui päike kõrgemalt käima hakkas, olime igal võimalusel maanteel, ninaots maa poole. Nii 5 aastat. Kuni....
...pakkisime kogu kola linnast kokku ja tõime kohale. Nüüd on esimene talvgi üle elatud. Ja me oleme elus....
Siin on mu netipesa, kus mõnus mõtiskleda. Lisaks ilutseda käsitöö seltsis. Sekka mekkida kõrvitsakeeksi, või kringlit või mõnd muud mu lemmikretseptide hulgast.

Thursday, August 27, 2009

10-12 juulil sumisesid ja õitsesid pärnapuud

10 - 12 juuli.

Laupäeval sai toimetatud kasvuhoones - loetud kokku tomateid, tulekul on neid 5. Paprikataimed, mis ema minu lastetoa aknalaual ette kasvatas, on väga võimsad. Ka rohelisi paprikapunne on tulekul, ja mitte vähe. Sama lopsakas on ka hein, mis pottide vahel kasvab, see on mu isevärki kasvuhoone suureks miinuseks.

sügiseks oli pilt järgmine


11 juuliks oli pärnapuul õitsema läinud päikesepoolne külg. Pühapäevaks sumisesid puud juba täiel rinnal ja kogu hoov oli mesimagusat lõhna täis. Sel aastal, erinevalt eelmisest, korjasin korraliku laadungi õisi. Eelmisel aastal ärkasin vist noore aednikuna liialt hilja. Tegin ka avastuse - varjupoolsed õied on märksa ilusamad kui otse päikesevalguse käes küpsenud õied, viimased kipuvad samuti pruunistuma. Ühe üllatuse avastasin veel kui eelmisel korral muru niitma pidin - meil on väga korralikud piparmündipõõsad aias, või õigemini kasvaksid, kui me neid ära ei niidaks. Niites viskas vägevalt ülikorralikku piparmündi lõhna, nii saingi jaole. Koos turult soetatud taimega on meil nüüd kolme sorti münte.


Maasikapeenraga on aga lood kurvemad. Pehme ja porise mulla peal kipuvad mädanema juba valged maasikad. Hoolimata sellest õnnestus 4 punast ja valmis maasikat põske pista.

Maasika naabritel kurkidel on küljes aga ilusad punnid, nohh kui lõpuni aus olla, siis küll mikroskoopilised, kuid siiski reaalsed viljahakatised.

Pühapäev oli tõsisem pärnaõite noppimise päev. Õhtul sõime mõistagi grillitud liha ja salatit - ainukese erinevusega - salati sees oli meie aia roheline salatileht ja till.

No comments:

Post a Comment