Minu (tegelt Mari Metsallikult pärit) retsept siis järgmine. Korjad
metsast noori kuusevõrseid (Mari soovitab vanu oksi ka, need on paremadki, sest neis on toitaineid ja väge
rohkemgi). Paned nad purki ja kallad värske mee peale. Oihh....pean
uurima kui kaua seda laagerdatakse. Kui see tehtud kurnad läbi marli mee
välja ja kaanetad kinni. Siis peaks selline kuusemaiguline mesi
tulema. mmmm...ootan talve juba:)
Hihh,
kuulan just vikerraadiost Aive Luigelat, kes räägib just
kuusevõrsesiirupist. Retsept tal siis selline. Korjab kamalu kuusevõrseid,
leotab ööpäeva. Kuumutab 80 C juures 15 min. Kurnab. Kuumutab vedeliku veelkord
lühikest aega (samuti madalal kuumusel 80C, mitte ei keeda pikka aega).
Räägib just, et ei peagi tohutu suhkruga mitu tundi kuumutama. Ja säilib
hästi. Ohh, sellist varianti teeks mina kaa.
Ta
lisas veel ka rabarbritüki, sai roosaka tooniga. Võib maitseks ka
mündilehti lisada. Ehk siis iga perenaine saab oma maitse järgi joogi
teha.
http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=2307211
Pean vägisi aianurka piiluma minema, et kas mul on seal noori võrseid mõnel varjulisemal puul. Metsast saab mõnelt puult igal juhul veel päris noori kauneid võrseid.
Mul on varumise aeg. Korjan ka palju taimi metsast ja aiast - kortslehte, maasikalehte, osja, mustikalehti ja muudki.
No comments:
Post a Comment