Suvikõrvitsasaak oli sel nädalavahetusel korralik 9 + 4 + 2. Osa sai neist laiali jagatud, järelejäänutele leidsin toidutarest retsepti.
Kabatšokisalat
Kogus Koostis- ja maitseained
2 kg Kabatšokk
vesi
1 tl 1 l vee kohta sool
2.5 dl Valge veini äädikas
2.5 dl vesi
3 dl suhkur
1 tl sinepiseemned
0.25 tl Valge pipar
2 õietükki Muskaatõis
1 tükk värske ingver
Valmistamine:
Eemalda pestud ja kooritud kabatšokkidelt seemned. Lõika viljaliha väikesteks tükkideks ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta kabatšokitükid ja pane purkidesse.
Valmista marinaad äädikast, veest, suhkrust ning marlitükki seotud maitseainetest. Eemalda vaht ja jäta marinaad jahtuma. Võta maitseainekotike välja ning vala marinaad kabatšokitükkidele. Kolme päeva pärast vala marinaad kabatšokkidelt uuesti potti ja aja keema. Võid taas kasutada samu maitseaineid. Jahuta marinaad ning vala tagasi. Sule purgid ja säilita jahedas paigas. Salatit võid maitsta 1-2 päeva pärast.
No comments:
Post a Comment